Zpět na seznam
Jsou firemní hodnoty založeny na lidském přístupu?

„Ano! Corpus umí svým zaměstnancům naslouchat a poskytuje jim oporu i v důležitých osobních krocích a nesnadných životních situacích.“

Jan

Tým aplikací a bezpečného vývoje
10 let v Corpusu
17 let praxe

Co v Corpusu dělám

V Corpusu vedu Oddělení aplikací a bezpečného vývoje. Tam patří jednak interní vývoj SW a zároveň služby a konzultace klientům v oblasti bezpečného vývoje. Interně vyvíjíme cebrsecurity produkty a k tomu programujeme pro ostatní týmy ve firmě co je potřeba. V aplikační bezpečnosti propojujeme naše dlouholeté zkušenosti s vývojem a firemním know-how v oblasti cybersecurity. Pomáháme klientům vyvíjet bezpečný software a předcházet kybernetickým hrozbám v nejranější fázi vývoje.

Co mě v Corpusu drží

Primárně výzvy - neustále děláme nové věci, pořád se učíme něco nového, pracujeme na velkých projektech pro důležité zákazníky. Líbí se mi, že moje práce není rutina. Vždy když se něco začne opakovat, přijde nová oblast nebo výzva.

Co jsem se v Corpusu naučil

Jsem technický člověk, vystudoval jsem průmyslovku a potom ČVUT. Netechnické věci typu práce s lidmi a komunikace jsem se naučil hlavně v Corpusu. Zejména po té, co jsem se posunul na manažerskou pozici. Do firmy jsem nastupoval jako programátor, většinu věcí ohledně bezpečnosti jsem se taky naučil až tady.

Komu bude práce u nás vyhovovat

Tomu kdo nemá rád nudu a rád se učí nové věci. Samozřejmě ve firmě potřebujeme mix lidí - úzce zaměřené techniky, mezioborové specialisty i vizionáře s nadhledem - každý si najde své místo.

Jaké je prostředí ve firmě

Prostředí v Corpusu je víceméně rodinné, všichni se spolu alespoň trochu známe.

Firma svým zaměstnancům umí naslouchat a je pro ni přirozené být jim oporou v důležitých osobních krocích i v nesnadných životních situacích, což nebývá zvykem. Vím, že nejsem pouze řadový zaměstnanec, ale součást celku, který je v Corpusu v „dobrých rukách“.

Nemáme žádné korporátní bariéry. Každý nápad nebo návrh se může dostat od zaměstnanců k vedení a má šanci se uplatnit. Nejsme ale žádný startup, práce každého z nás je jasně daná a procesy ve firmě jsou dobře vydefinované.