Zpět na seznam
Můžu se jako holka stát specialistkou v oblasti kybernetické bezpečnosti?

„Ano! Corpus boří stereotypy a podporuje ženy v oblasti kybernetické bezpečnosti. Díky němu jsem nyní Network Security specialistkou.“

Ida

Network Security tým
10 let v Corpusu
14 let praxe

Co v Corpusu dělám

Pracuju v oddělení Network Security. Dělám samostatné projekty a pravidelný servis. Projekty se týkají navrhnutí a nasazení řešení u zákazníka, konzultace, migrace a podobně. Servis je pravidelná správa zákaznických prostředí, řešení incidentů, analýza problémů. Technologicky řeším hlavně proxy, jak forward tak reverse (F5, McAfee, BlueCoat…) a WAF (webový aplikační firewall od různých výrobců, já se specializuju hlavně na F5).

Co mě v Corpusu drží

Pracuju s technologiemi, které mě baví. Hlavně mám ale ráda prostředí ve firmě. Corpus boří stereotypy a podporuje ženy v oblasti kybernetické bezpečnosti. Hlavně díky němu jsem nyní Network Security specialistkou. Náš tým je stabilní, dokážeme si vzájemně pomoci, technicky náročnější řešení je vždy s kým zkonzultovat. Zároveň mám super šéfa, se kterým se dá na všem dohodnout. Hodně mi vyhovuje možnost interního labu, kde si můžu problémy nasimulovat, vyzkoušet si implementace a připravovat se na certifikační zkoušky.

Jaké je prostředí ve firmě

Podle mě jsme skvělý tým. Prostředí v Corpusu je komorní až rodinné. Všichni se vzájemně známe a většina lidí tu pracuje docela dlouho. Vztahy ve firmě jsou opravdu kvalitní, což nebývá všude zvykem.

Co mám na svojí práci nejradši

Ráda pracuju na projektech od začátku, kdy se člověk dostane i k výběru a instalaci hardware (kabely si ráda zapojím, montování zařízení do racků většinou nechávám kolegům :-). Práce se zákazníky je jiná než v korporátu, kde jsem byla dříve. Mám na starost méně zákazníků, znám dobře lidi u zákazníka a jejich infrastrukturu, takže dokážu problémy efektivně řešit a vím, co každý zákazník očekává. Díky partnerským vztahům s výrobci se dostanu na spoustu technických workshopů a bootcampů.

Komu bude práce u nás vyhovovat

Někomu, kdo má rád flexibilitu v práci, chce se technicky rozvíjet a ocení stabilní prostředí ve firmě. Máme klouzavou pracovní dobu (všichni v práci mezi 10-15, zbytek flexibilní) a svůj pracovní čas dělíme mezi kancelář, návštěvy u zákazníků a práci z domova. Někdo rozšiřuje svoje znalosti spíš do šířky u většího počtu technologií, někdo naopak preferuje rozvoj do hloubky třeba v rámci jedné nebo dvou technologií - bez učení to u nás ale nejde. :-)