Zpět na seznam
Umožňuje firma svým zaměstnancům individuální rozvoj a uplatnění jejich potenciálu?

„Ano! Corpus mi umožnil efektivní kariérní rozvoj v oblasti kybernetické bezpečnosti. Od prosté správy zařízení jsem se posunul k práci architekta i konzultanta, který představuje navržené řešení zákazníkovi a následně ho implementuje.“

Michal

Network Security tým
8 let v Corpusu
16 let praxe

Co v Corpusu dělám

V Corpusu pracuju 8 let v týmu Network Security, který dělá návrhy, implementace a správu bezpečnostních prvků jako jsou firewally, intrusion prevention systémy, ochrany proti 0-day útokům, proxy servery a jiné. Od prosté správy zařízení jsem se posunul k práci architekta i konzultanta, který představuje navržené řešení zákazníkovi a následně implementuje. Začínal jsem jako junior na firewallech (Check Point), postupem času přibral další výrobce firewallů, včetně pokročilých funkcí těchto zařízení (NGFW) a zároveň jsem tento záběr doplnil o technologie řešící bezpečnou autentizaci uživatelů, ochrany proti 0-day a jiné.

Co mě v Corpusu drží

Corpus si vždy zakládal na dobrých mezilidských vztazích v kanceláři. Firma si dlouhodobě vybírá dobré lidi, nejen technicky ale i lidsky. Nejsme korporát, ale menší firma kde se všichni aspoň trochu známe. Když člověk potřebuje něco zařídit, tak nemusí obvolávat půlku světa, ale jde do vedlejší kanceláře domluvit se s příslušným člověkem. Struktura firmy je relativně stálá, kolegové a manažeři se nemění v pravidelných cyklech jako ve velkých firmách. Firma investuje do rozvoje zaměstnanců - každý zaměstnanec má nárok na jedno velké školení ročně. Já jsem takto dvakrát absolvoval školení Check Pointu v Izraeli. K tomu během roku probíhá i spoustu menších školení a samozřejmě i pravidelné certifikační zkoušky výrobců.

Co jsem se v Corpusu naučil

Dostal jsem se na expertní úroveň u několika security produktů a získal na ně ty nejvyšší možné certifikace (CCSM Elite, Fortinet NSE7, Palo Alto PCNSE). Moje cena na trhu práce se za dobu co jsem v Corpusu výrazně zvýšila. Naučil jsem se jednat se zákazníky, obhájit mnou navržené řešení, koordinovat složité projekty, do kterých je zapojeno víc dodavatelů. Prostě jsem vyrostl z juniora na seniora.

Co mám na svojí práci nejradši

Jedním slovem - různorodost. Nedělám celou pracovní dobu jednu činnost. Chvíli jsem architekt, pak konzultant nebo administrátor technologie. Během klasického pracovního dne vyřídím několik servisních požadavků, mám několik schůzek ohledně rozvoje zákazníka a do toho připravuji architekturu nových projektů. Občas také z kapacitních důvodů pomáhám kolegům s technologiemi, které vůbec neznám - to je teprve výzva!

Komu bude práce u nás vyhovovat

Každýmu, kdo se chce rozvíjet, sáhnout si na zajímavé technologie a naučit se obhájit si svoji vlastní práci. Bude to vyhovovat člověku, který má od firmy vysoké očekávání, ale je taky ochotný ji něco dát.