Zpět na seznam
Je možné pracovat s nejmodernějšími technologiemi přímo v Security Operations Center?

„Ano! Corpus udržuje náskok, vybudoval si vlastní SOC s těmi nejmodernějšími technologiemi. Kybernetická bezpečnost je ale především o lidech - v našem týmu máme fajn partu a dobré vedení.“

Pavel

SOC tým
18 let v Corpusu
27 let praxe

Co v Corpusu dělám

Pracuju jako L3 bezpečnostní specialista v SOC týmu. Zabývám se jednak technologiemi na monitoring a detekci bezpečnostních incidentů, což prakticky znamená nejen jejich správu, ale ve velké míře i implementace. Zároveň zákazníkům pomáhám s rozvojem jejich bezpečnostní infrastruktury a vytvářením postupů pro minimalizaci bezpečnostních rizik a zpracování bezpečnostních incidentů.

Co mě v Corpusu drží

Hlavně to, že máme dobrý kolektiv a dobré vedení. Ve firmě jsem už hodně dlouho a vždycky tady se mnou pracovali lidé, kteří mi sedli nejen pracovně, ale i lidsky. Šéfové jsou féroví a dokážou vyjít člověku vstříc, když to potřebuje. Baví mě učit se nové věci a nové technologie a k tomu jsem tady měl vždy příležitost.

Komu bude práce v Corpusu vyhovovat

Určitě někomu kdo chce pracovat s nejmodernějšími bezpečnostními technologiemi (my v SOC používáme kromě SIEM i SOAR řešení, pokročilé UTM/NGFW firewally a detekční technologie typu ADR/EDR/XDR). Jsme dodavatelská firma, pracujeme pro zákazníky - kromě technických znalostí je u nás potřeba komunikace a schopnost zvládnout různé nové technologie. Nejsme korporát, což má svoje plusy i mínusy, každopádně nemáme na všechno pravidla jako větší firmy, dost věcí se řeší individuálně na osobní úrovni.

Co jsem se v Corpusu naučil

Naučil jsem se, že nestačí technologie jenom nějak nakonfigurovat a jít od toho, že konfigurace není nikdy hotová. Je potřeba se pořád přizpůsobovat situaci, sledovat vývoj kybernetických hrozeb a reagovat na něj. Naučil jsem se jak důležitá je dobrá komunikace s kolegy a se zákazníky - umět si říci o pomoc, umět nabídnout pomoc, sdílet problémy i úspěchy - že bez toho to nejde.